آموزشی وتربیتی

جهت آموزش بهتردانش آموزان کلاس اول این وبلاگ ایجادگردیده است .

آموزشی وتربیتی

جهت آموزش بهتردانش آموزان کلاس اول این وبلاگ ایجادگردیده است .

یک پیشنهادبرای یادگیری دروس استثناءدرفارسی

یک دفتریادداشت تهیه کنیدودرآن به ترتیب دروس داده شده ای که نکته ی خاصی دارندویااستثناء می باشند،کلمات آن راوارد نمایید(نوشتن توسط دانش آموز) مثال : چندصفحه اختصاص دهیدبه درس (ای)مستقل وکلماتی راکه (ای) مستقل دارند رادرآن قسمت واردکنید.

یاصفحه ای اختصاص دهیدبه درس (ی) پنهان وکلمات مربوط به این مبحث رادراین قسمت وارد نماییدودرطی سال چنانچه به کلمات جدیدی درخصوص این دروس برخورد کردیدبه لیستتان اضافه نمایید.

این دفتردرسال های دیگرهم قابل استفاده می باشدوبه این ترتیب دانش آموز یک کتابچه ی کوچک درمورداستثنائات فارسی جمع آوری کرده وهرزمان نیاز داشت به آن مراجعه می نماید.

طرزبخش وصداکشی (ی)پنهان

بنابه درخواست  اولیاءعزیزدرموردنحوه ی بخش وصداکشی کلماتی که(ی)پنهان دارندلازم دانستم توضیح کوتاهی بدهم:

درکلماتی مانند :بیابان ، کیارش ،بیاو...   که ابتداصدای (ی)وسپس نشانه ی (یـ) می آید، بهتراست بخش وصداکشی نشوندوبه این شکل برای بچه هاتوضیح می دهیم :

اگردرکلمه ای ابتداصدای (ی)وبعدنشانه ی (یـ )بیاید(ی)رامی نویسیم و(یـ)درپشت (ی)پنهان می شودونوشته نمی شود.مثل:

بیابان و...   درصورتی هم اگرنیازبه بخش وصداکشی داشتیدبه این شکل توضیح می دهیم:کلمه رابخش می کنیم ،اگرهردوهم صدای (ی)وهم نشانه ی (یـ )دریک بخش قراربگیرد،هردونوشته می شود.مثال: پاییز=پا+ییز (ی)و(یـ)هردودریک بخش آمده اند،

پس هردونوشته می شوند. ولی درکلمه ی بیا=بی +یا صدای (ی) دربخش اول ونشانه ی (یـ)دربخش دوم آمده ،پس چون هردودریک بخش نیامده اند فقط صدای (ی) نوشته می شود ونشانه ی (یـ) پشت صدای (ی)پنهان می شود.

امیدوارم این توضیحات روشن وکافی باشد،بازهم منتظرنظرات وسوال های شماعزیزان هستم.

تبریک اعیادوتکلیف وقدردانی

ضمن تبریک میلادباسعادت حضرت رسول اکرم (ص) وحضرت امام جعفرصادق (ع) به مسلمین وبخصوص اولیاءودانش آموزان عزیزم، تکلیف امروزوفردای بچه های عزیزم تمرین املاءازدروس گذشته می باشد.


ازاولیاءعزیزی که فرزندان خودراهمراهی نموده ودرجشنواره ی جابربن حیان وقصه نویسی شرکت نمودندتشکرمی نمایم.

چرادرکلماتی مثل قرآن (آ) اول ،دروسط کلمه آمده ؟

آ  ، اَ  ،  اُ  که دروسط کلمه قرارمی گیرند مثل : ( قرآن ، می آید ، می آورد ، می اَندازد ، می اُفتد ) دانش آموزان   باتوجه به نامگذاری ( آ اول ، اَ اول ، اُ اول )می پندارندکه این صداها فقط دراول کلمه می آیدوبادیدن این کلمه هابرای آن هااین سوال پیش می آیدکه چرادروسط کلمه آمده اند؟

توضیح برای دانش آموز:آ ، اَ ، اُ (اول )هرگاه اول کلمه ویااول بخش شنیده شود شکل اول آن نوشته می شود.مثل قرآن : قر + آن که ( آ ) دراول بخش دوم آمده .

مطالبی درمورد(یـ) یای پنهان

دونکته مهم درمورد "یـ "

اگر دو حرف هم شکل و مثل هم در کنار هم باشند اولی (مصوت )صدای "ایـ "و دومی (صامت )صدای "یـ" بدهد هردورا می خوانیم ولی فقط یکی را می نویسیم.

مانند:

زیارت - میان - زیاد- زیان -زیادی - بیابان- داریوش -بیا - خیار

هرگاه دوحرف هم شکل و مثل هم درکنار هم باشند که اولی (صامت )صدای "یـ" و دومی ( مصوت )صدای "ایـ " بدهد هردو را هم می خوانیم و هم می نویسیم.

مانند:

دایی - بیایید - پاییز - روییده  - پایین - زیبایی - روستایی - می آییم - شنوایی - بینایی - دانایی

توضیحی دیگردرمورد این دونکته:

هرگاه "ایـ " و "یـ" در دوبخش متفاوت باشد یکی را می نویسیم .

مثل : زیاد - بیا

هرگاه "ایـ" و "یـ" هردودر یک بخش باشند هردو را می نویسیم .

مثل : پایین - پاییز